Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Macaroni and cheese passar perfekt i matlådan och kan dessutom göras i dubbel sats och frysas in.
Sätt ugnen på 225° varmluft. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Riv osten. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och koka upp under omrörning. Rör ner ost (spara ca 1 dl till gratinering) och senap. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Skär kasslern i små bitar och stek snabbt i 1/2 msk smör i en stekpanna. Blanda makaroner, sås och kassler i en smord ugnssäker form. Strö över den sparade osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
Blanda 1 1/2 msk olja, 2 msk vatten, 1 msk vinäger och 1/2 msk senap. Skär tomaterna i klyftor. Blanda tomater och sallad och häll över dressingen. Servera salladen till macaroni and cheese.