Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Macaroni and cheese med dijon och kassler

Macaroni and cheese passar perfekt i matlådan och kan dessutom göras i dubbel sats och frysas in.

Macaroni and cheese med dijon och kassler
Macaroni and cheese med dijon och kassler
Macaroni and cheese med dijon och kassler
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gmakaroner- stora, t ex lumacone
  • 175 gprästost- mager (17 %)
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 6 dlmjölk
  • 2 mskdijonsenap
  • 300 gkassler- eller rökt skinka
  • 2tomater
  • 150 gsallad- blandad
  • smör
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Riv osten. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och koka upp under omrörning. Rör ner ost (spara ca 1 dl till gratinering) och senap. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Skär kasslern i små bitar och stek snabbt i 1/2 msk smör i en stekpanna. Blanda makaroner, sås och kassler i en smord ugnssäker form. Strö över den sparade osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Blanda 1 1/2 msk olja, 2 msk vatten, 1 msk vinäger och 1/2 msk senap. Skär tomaterna i klyftor. Blanda tomater och sallad och häll över dressingen. Servera salladen till macaroni and cheese. 

Vad tyckte du om receptet?