Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Macadamianötter med choklad

De ovanliga macadamianötterna passar fint med mjölkchoklad.

Macadamianötter med chokladMacadamianötter med chokladMacadamianötter med choklad
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 150 gmacadamianötter
  • 200 gmjölkchoklad- av god kvalitet
  • 50 gflorsocker

Gör så här

  1. Rosta nötterna gyllene i ugn, 200 grader, i 5–10 minuter. Rör om ibland.

  2. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.

  3. Häll de avsvalnade nötterna i en bunke. Tillsätt 1/3 av chokladen och rör runt tills den täcker. Låt stelna något i kylen. Tillsätt sedan resten av chokladen, så nötterna täcks helt.

  4. När chokladen stelnat lägg nötterna i en bunke och pudra med florsocker. Skaka bort överflödigt florsocker genom att lägga nötterna i en sil.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök