Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mac & cheese med rökt sidfläsk

Mac & cheese, makaroner och ost, är en riktig amerikansk klassiker. Bra som tillbehör till grillat nötkött, fläskkött och kyckling, men står sig också fint på egen hand.

Mac & cheese med rökt sidfläsk
Mac & cheese med rökt sidfläsk
Mac & cheese med rökt sidfläsk
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gmakaroner- gärna skruvar
  • 2 dlmjölk
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 1 tskchipotle chili pasta
  • 1 krmsalt
  • 2 dlcheddarost- eller gratängost, riven
  • 150 grökt sidfläsk
  • 1 msklönnsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.

  3. Häll mjölken i en kastrull. Vispa ner mjölet och koka upp, vispa under tiden.

  4. Tillsätt grädde, chiliflakes, chipotlepasta och salt. Sjud i ett par minuter.

  5. Vänd i makaronerna och hälften av osten. Häll upp i en ugnsform och strö över resten av osten.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter.

  7. Strimla sidfläsket och stek det precis före servering eller grilla hela biten och skär upp den i bitar. Lägg på fläsket och ringla över lönnsirap.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök