Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mac & cheese av julskinka och cheddarost

Mac & cheese av julskinka och cheddarost är en god pastarätt av skink- och ostrester. Servera med sallad, senap eller ketchup.

Elisabeth Johansson
Mac & cheese av julskinka och cheddarost
Mac & cheese av julskinka och cheddarost
Mac & cheese av julskinka och cheddarost
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 dlmakaroner- eller pastaskruvar (man kan använda den pasta man gillar eller har i skafferiet)
  • 7 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 dlcheddarost- riven, eller annan valfri ost + 1 dl
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gjulskinka- eller rökt skinka

Garnering

  • 2 mskpersilja- hackad

Tillbehör

  • sallad
  • ketchup- eller senap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola av pastan i kallt vatten i ett durkslag.

  2. Koka upp mjölk och grädde. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och vispa i gräddmjölken. Rör i 2 dl ost. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär skinkan i bitar. Lägg pastan i en ugnssäker form. Fördela skinkan över pastan. Häll på såsen. Strö över 1 dl ost.

  4. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min. Strö över persilja och servera med sallad och ketchup eller senap.

Vad tyckte du om receptet?