Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxpizza med lax och räkor

Recept på lyxig pizza med lax och räkor. Pizzabottnen gräddas med en blandning av västerbottensost och crème fraiche och toppas ­sedan med räkor, lax, marinerad fänkål och krispigt friterad kapris. Härligt och gott!

Lyxpizza med lax och räkorLyxpizza med lax och räkorLyxpizza med lax och räkor
Lyxpizza med lax och räkor Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2pizzabottnar- förgräddade (à 180 g)
  • 1rödlök
  • 1 mskättiksprit (12 %)
  • 1 mskströsocker
  • 2 mskvatten
  • 2fänkålsstånd
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 500 gräkor med skal
  • 2 dlcrème fraiche
  • 150 gvästerbottensost- riven
  • 3 mskkapris
  • 3 mskrapsolja
  • 100 gkallrökt lax
  • 2 msktångkaviar- eller forellrom
  • rucola- ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva löken. Blanda den med ättika, socker och vatten. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda fänkålen med citronsaft, olivolja och salt. 

  2. Skala räkorna. Lägg pizzabottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda crème fraiche och ost. Bred ostkrämen på pizzabottnarna.

  3. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 8 min tills de fått lite färg.

  4. Låt kaprisen rinna av i en sil. Hetta upp rapsoljan i en liten kastrull. Fritera kaprisen i 1–2 min tills den blivit krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Krama ut fänkålen lätt. Dela laxen i bitar. Fördela fänkålen på pizzorna och därefter lax, räkor och lök. Toppa med tångkaviar, friterad kapris och eventuellt rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: