Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxmackor med bacon & majonnäs

Bacon, champinjoner, vitlök och persilja är alltid gott tillsammans.

Lyxmackor med bacon & majonnäsLyxmackor med bacon & majonnäsLyxmackor med bacon & majonnäs
Annika Broman

Ingredienser

  • 2 dlmajonnäs
  • 1 msksvensk senap
  • 1 tskcitron- pressad
  • salt
  • peppar
  • 4formbröd- gärna med hela frön och korn i
  • 1 pktbacon
  • 200 gchampinjoner
  • 1vitlöksklyfta
  • margarin- olja eller smör, att steka i
  • salt
  • 0,5 dlbladpersilja- finhackad
  • 1 dlvästerbottensost- riven

Gör så här

  1. Blanda majonnäs, senap, citron, salt och peppar i en liten skål. Bred röran ovanpå formbröden.

  2. Skär baconskivorna i bitar och stek dem i en stekpanna. Lägg baconet åt sidan.

  3. Skär champinjonerna i skivor och pressa vitlöken. Fräs champinjoner och vitlök i lite matfett i en stor stekpanna. Champinjonerna ska få lite färg. Salta, strö på persilja och rör om.

  4. Lägg champinjoner, bacon och riven ost i nämnd ordning ovanpå mackorna. Gratinera i ugn, 250 grader, i 5-10 minuter. Dela eventuellt mackorna på tvären.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök