Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Scones smakar bäst nybakade i sällskap med clotted cream - vispad grädde. Baka gärna dubbel sats, de går bra att frysa in. Tänk på att torkade frukter ska vara mjuka och saftiga.
Vispa ihop ägget och mjölken i en bunke.
Mät upp mjöl, socker, bakpulver och vaniljpulver i en matberedare monterad med en kniv och blanda ihop. Tillsätt smöret skuret i bitar och kör till en smulig massa. Häll i ägg- och mjölkvispet och kör till en smidig deg, späd eventuellt med lite mer mjölk om det behövs.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in frukt, bär, choklad och kokos för hand. Platta ut den till en cirka 2,5 centimeter tjock rundel på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skåra den korsvis med mjölad kniv till 8 bitar. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.
Recept från Mitt kök