Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matiga förrättspajer som kan förberedas i god tid och sprödvärmas strax före servering. Pilgrimsmusslorna grillas och serveras direkt på pajerna.
Hacka samman mjöl och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck eller kavla ut degen i 10 små aluminiumfolieformar. Ställ formarna i kylskåpet ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Ansa och strimla fänkål och purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör ca 5 min. Låt svalna.
Vispa samman crème fraiche, vin, ägg och kryddor. Ställ pajformarna på en plåt.
Fördela fräset i formarna och häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Pensla pilgrimsmusslorna med olja, salta och grilla dem hastigt, ca 1 minut per sida, i grillpanna. Lägg musslorna på pajerna. Garnera med dill och servera med grönsallad.