Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxiga pepparkaksbrownies med chokladrippel - så här gör du

Recept på brownies med smak av pepparkaka. Med ett krämigt inre smälter de i munnen, pistaschnötter en härlig knaprighet.

Lyxiga pepparkaksbrownies med chokladrippel - så här gör du
Lyxiga pepparkaksbrownies med chokladrippel - så här gör du
Lyxiga pepparkaksbrownies med chokladrippel - så här gör du
Härligt smarriga pepparkaksbrownies med chokladtrippel Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 50 gpistaschnötter
  • 1vaniljstång
  • 200 gsmör
  • 200 gmörk choklad- (70%)
  • 4ägg
  • 1 dlljust muscovadosocker
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 mskpepparkakskrydda
  • 1 tskbakpulver

Garnering

  • 50 gvit choklad
  • tranbär- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Lägg i vaniljfrön och choklad och rör så att chokladen smälter.

  2. Vispa ägg, muskovadosocker och strösocker luftigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner smör- och mjölblandningarna  i äggvispet och rör ihop till en jämn smet.

  3. Fördela smeten jämnt i en form, ca 20x30 cm, klädd invändigt med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Den ska inte  vara genomgräddad. Låt kakan kallna.

  4. Smält den vita chokladen och rippla över kakan. Strö över tranbär som garnering.

Vad tyckte du om receptet?