Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på brownies med smak av pepparkaka. Med ett krämigt inre smälter de i munnen, pistaschnötter en härlig knaprighet.
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Lägg i vaniljfrön och choklad och rör så att chokladen smälter.
Vispa ägg, muskovadosocker och strösocker luftigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner smör- och mjölblandningarna i äggvispet och rör ihop till en jämn smet.
Fördela smeten jämnt i en form, ca 20x30 cm, klädd invändigt med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Den ska inte vara genomgräddad. Låt kakan kallna.
Smält den vita chokladen och rippla över kakan. Strö över tranbär som garnering.