Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxiga laxkorgar

Fyll korgarna strax före servering så håller de sig knapriga.

Lyxiga laxkorgar
Lyxiga laxkorgar
Lyxiga laxkorgar
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4filodeg- fryst ark
  • 25 gsmör
  • 500 gräkor med skal
  • 150 gkallrökt lax
  • 3 mskturkisk yoghurt
  • 2 mskpepparrot- riven eller hackad dill

garnering

  • 1 pktrucolasallad

Gör så här

  1. Filodegskorgar: Sätt ugnen på 175°. Skär filodegen i rutor ca 10 x 10 cm. Lägg ihop degrutorna två och två i aluminiumfolieformar. Smält smöret och pensla formarna med det.

  2. Grädda korgarna mitt i ugnen ca 7 min tills de har fått fin färg. Ställ torrt att kallna.

  3. Skala räkorna. Hacka laxen fint och blanda med yoghurt. Tillsätt pepparrot eller dill. Vänd ner räkor. Låt stå kallt minst 30 min.

  4. Dela rucolabladen och lägg i korgarna tillsammans med lax- och räkröran.

Vad tyckte du om receptet?