Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxiga kanelbullar med mandelmassa. Här görs en specialdeg där smöret blandas i sist. Degen blir smidigare och saftigare. Och glöm inte att de godaste bullarna är de där man inte snålat på fyllningen.
Blanda alla ingredienser utom smöret. Knåda ihop degen. Blanda sedan ner det rumsvarma smöret. Det är lite kladdigt till en början men sedan suger degen till sig fettet och degen blir mycket smidig. Fortsätt knåda i cirka 10 minuter i maskin och något längre för hand.
Låt jäsa i bunke under bakduk i cirka 30-35 minuter. Plasta bunken och ställ kallt i cirka 8-12 timmar.
Innan utbaket. Riv mandelmassa och rör ner smör och kanel till en jämn smet.
Kavla ut degen cirka 5 mm tjock till en rektangel.
Stryk på rikligt med fyllning. Vik degen på längden. Skär längder på tvärsen cirka 2-3 cm breda. Tvinna längden. Håll ena degkanten med pekfinger, långfinger och tumme. Vira deglängden två varv kring fingrarna. Lägg degänden över fingrarna och degen och kläm fast kanten under bullen.
Låt bullarna jäsa till dubbel storlek i cirka 40-60 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader, varmluft 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 6-8 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.
Recept från Mitt kök