Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxiga crêpes med toscaglasyr

Förbered och gratinera precis före servering.

Lyxiga crêpes med toscaglasyrLyxiga crêpes med toscaglasyrLyxiga crêpes med toscaglasyr
Lyxiga crêpes med toscaglasyr Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4äggulor
  • 4 dlmjölk
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 50 gsmör

Fyllning

  • 2 dlhallonsylt
  • 100 gmörk choklad- mörk (70 %)

Toscaglasyr

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskvetemjöl
  • 50 gmandelspån- rostade (1 påse)

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, mjölk, mjöl, socker och salt i en skål. Smält smöret i stekpannan och blanda ner det i smeten. Låt den svälla ca 20 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Grädda crêpesen ca 2 min per sida och lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan. Bred en dryg matsked hallonsylt på varje och lägg en 10 g chokladbit ovanpå. Vik ihop och lägg dem i en ugnssäker form.

  3. Koka smör, socker och mjöl i en kastrull under omrörning 2–3 min tills sockret smält. Blanda i mandelspånen och häll smeten över crêpesen.

  4. Gratinera mitt i ugnen 5–6 min. Servera tillsammans med en kula vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?