Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxiga crêpes med toscaglasyr

Förbered och gratinera precis före servering.

Lyxiga crêpes med toscaglasyr
Lyxiga crêpes med toscaglasyr
Lyxiga crêpes med toscaglasyr
Lyxiga crêpes med toscaglasyr Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4äggulor
  • 4 dlmjölk
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 50 gsmör

Fyllning

  • 2 dlhallonsylt
  • 100 gmörk choklad- mörk (70 %)

Toscaglasyr

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskvetemjöl
  • 50 gmandelspån- rostade (1 påse)

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, mjölk, mjöl, socker och salt i en skål. Smält smöret i stekpannan och blanda ner det i smeten. Låt den svälla ca 20 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Grädda crêpesen ca 2 min per sida och lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan. Bred en dryg matsked hallonsylt på varje och lägg en 10 g chokladbit ovanpå. Vik ihop och lägg dem i en ugnssäker form.

  3. Koka smör, socker och mjöl i en kastrull under omrörning 2–3 min tills sockret smält. Blanda i mandelspånen och häll smeten över crêpesen.

  4. Gratinera mitt i ugnen 5–6 min. Servera tillsammans med en kula vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?