Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxiga chokladbollar med glögg

De här chokladbollarna blir extra lyxiga med glögg med chokladsmak. Men du kan också använda vanlig glögg.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåpet cirka 3 timmar

Lyxiga chokladbollar med glögg
Lyxiga chokladbollar med glögg
Lyxiga chokladbollar med glögg
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 dlgrädde
  • 100 gmörk choklad- hackad
  • 100 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 3 mskkakao- gärna med hög kakaohalt
  • muscovadosocker- ⅔ dl
  • 34 mskchokladglögg
  • 67 dlhavregryn

Till garnering

  • kokossocker
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen smält.

  2. Mixa ihop smör, strösocker, kakao och muscovadosocker i en matberedare monterad med en kniv.

  3. Tillsätt den smälta chokladen och chokladglöggen och mixa ihop. Häll i havregrynen och låt allt bara snabbt blandas ihop utan att havregrynen finfördelas. Häll massan i en skål. Forma den till runda jämna bollar. Rulla dem i kokossocker och kakao. Lägg dem på ett fat och täck med plastfilm, låt ligga i kylskåp cirka 3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök