Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här chokladbollarna blir extra lyxiga med glögg med chokladsmak. Men du kan också använda vanlig glögg.
Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåpet cirka 3 timmar
Koka upp grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen smält.
Mixa ihop smör, strösocker, kakao och muscovadosocker i en matberedare monterad med en kniv.
Tillsätt den smälta chokladen och chokladglöggen och mixa ihop. Häll i havregrynen och låt allt bara snabbt blandas ihop utan att havregrynen finfördelas. Häll massan i en skål. Forma den till runda jämna bollar. Rulla dem i kokossocker och kakao. Lägg dem på ett fat och täck med plastfilm, låt ligga i kylskåp cirka 3 timmar.
Recept från Mitt kök