Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladéclairs. Éclairs är det franska namnet på små, avlånga petits-chouxer som fylls med sött eller salt innehåll.
Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör. Vispa ner mjöl och salt. Låt smeten svalna. Vispa i äggen, ett i taget, och rör kraftigt mellan varje.
Häll smeten i en spritspåse med en stor tyll. Spritsa 8 avlånga bakelser på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kallna på galler.
Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa grädden till ett fast skum. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Rör ner chokladen i äggblandningen och vänd försiktigt ner grädden. Häll krämen i en spritspåse. Klyv bakelserna och spritsa i krämen. Lägg tillbaka locken.
Smält choklad till garnering och ringla på bakelserna.