Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxiga chokladéclairs

Recept på chokladéclairs. Éclairs är det franska namnet på små, avlånga petits-chouxer som fylls med sött eller salt innehåll.

Lyxiga chokladéclairsLyxiga chokladéclairsLyxiga chokladéclairs

Ingredienser

  • 3 dlvatten
  • 100 gsmör
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 3ägg

Chokladkräm

  • 2äggulor
  • 2 mskströsocker
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 75 gmjölkchoklad

Garnering

  • 50 gchoklad- mörk (70 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör. Vispa ner mjöl och salt. Låt smeten svalna. Vispa i äggen, ett i taget, och rör kraftigt mellan varje.

  2. Häll smeten i en spritspåse med en stor tyll. Spritsa 8 avlånga bakelser på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kallna på galler.

  3. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa grädden till ett fast skum. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Rör ner chokladen i äggblandningen och vänd försiktigt ner grädden. Häll krämen i en spritspåse. Klyv bakelserna och spritsa i krämen. Lägg tillbaka locken.

  4. Smält choklad till garnering och ringla på bakelserna.

Vad tyckte du om receptet?