Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stora, lyxiga chokladbollar som håller länge i kylskåpet.
Mixa havregrynen till smulor i en matberedare. Skär smöret i bitar och tillsätt det. Tillsätt socker, kakao och vaniljsocker. Arbeta ihop till en slät smet och tillsätt mjölk, lite i taget, under mixning. Låt den kladdiga degen stå i kylen ca 1 timme.
Rulla bollar av smeten och lägg dem på ett fat. Ställ dem i kylen ca 30 min.
Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro. Doppa en boll i taget i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt överflödig choklad rinna av och lägg sedan bollarna på en bricka med bakplåtspapper. Strö över valfri topping och låt bollarna stelna i kylen. Förvara dem kallt.