Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Wienernougat är alldeles för gott för att bara ätas till jul och påsk. Snabbgjorda bitar att lyxa med till kaffet vilken dag som helst.
Klä en form, ca 15 x 25 cm, med plastfolie. Skär nougaten och chokladen i bitar och lägg dem i en skål. Smält nougat och choklad över vattenbad eller i mikro. Rör om då och då.
Lägg mandelspånen i en stekpanna och rosta dem lätt. Ställ dem åt sidan för att svalna en stund, och rör sedan ner 2 dl mandelspån i nougatchokladen. Häll smeten i formen och strö över resten av mandelspånen. Låt formen stå i kylskåp i ca 2 tim.
Ta ut formen och vänd upp nougaten på ett fat. Skär wienernougaten i bitar och förvara dem kallt.