Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Du behöver: 1 släpplätt- eller aluminiumform som rymmer ca 2 liter
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxig sockerkaka toppad med färskostkräm och färska bär.
Sätt ugnen på 175º. Smörj en släpplätt- eller aluminiumkakform. Häll i mandelmjölet och skaka formen så att det täcks med mjölet väl runtom.
Rör smör och socker vitt och poröst, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Häll i citronsaft och vatten, blanda väl. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret, blanda om noga.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-60 minuter, eller tills den är genomgräddad, känn efter med provsticka. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Stjälp upp kakan ur formen och låt den kallna.
Lägg cream cheese i en bunke och vispa den med elvisp. Vispa i grädden.
Toppa den kalla kakan med krämen. Garnera med bär. Sikta över florsocker.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Du behöver: 1 släpplätt- eller aluminiumform som rymmer ca 2 liter
Recept från Mitt kök