Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig sockerkaka med bär och färskostkräm

Recept på lyxig sockerkaka toppad med färskostkräm och färska bär.

Lyxig sockerkaka med bär och färskostkrämLyxig sockerkaka med bär och färskostkrämLyxig sockerkaka med bär och färskostkräm
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 msksmör- till formen, ca
  • 34 mskmandelmjöl

Kaka

  • 225 gsmör- rumsvarmt
  • 4 dlsocker
  • 4ägg
  • 3 mskcitronsaft- färskpressad
  • 3 mskvatten
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver

Kräm

  • 200 gcream cheese- philadelphia
  • 3 mskvispgrädde

Garnering

  • bär- färska, t ex blåbär och hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj en släpplätt- eller aluminiumkakform. Häll i mandelmjölet och skaka formen så att det täcks med mjölet väl runtom.

  2. Rör smör och socker vitt och poröst, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Häll i citronsaft och vatten, blanda väl. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret, blanda om noga.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-60 minuter, eller tills den är genomgräddad, känn efter med provsticka. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

  4. Stjälp upp kakan ur formen och låt den kallna.

  5. Lägg cream cheese i en bunke och vispa den med elvisp. Vispa i grädden.

  6. Toppa den kalla kakan med krämen. Garnera med bär. Sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Du behöver: 1 släpplätt- eller aluminiumform som rymmer ca 2 liter

Recept från Mitt kök