Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Njut av en läcker skaldjursgryta toppad med en klick fräsch citronmajonnäs! Lyxig LCHF-mat.
Skaldjursgryta: Fräs vitlöken i olivolja, häll på fiskbuljong och passerade tomater. Koka upp och koka ett par minuter.
Häll i grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar. Dra kastrullen åt sidan.
Koka upp lättsaltat vatten och låt det sjuda.
Skär sparrisen i bitar. Lägg bitarna i vattnet och koka upp, sjud ett par minuter. Lyft upp sparrisen med en hålslev.
Skär fisken i kuber. Lägg fisken i det kokande vattnet i ett par minuter. Lyft upp bitarna med hålsleven.
Fördela sparris, fisk, räkor och musslor i skålar eller djupa tallrikar.
Häll på tomatgräddsåsen och garnera med dill.
Strö över malen svartpeppar.
Citronmajonnäs: Blanda ihop alla ingredienserna till citronmajonnäsen.
Servering: Servera grytan tillsammans med citronmajonnäsen. Garnera med dill.
Recept från Mitt kök