Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig skaldjursgryta

Njut av en läcker skaldjursgryta toppad med en klick fräsch citronmajonnäs! Lyxig LCHF-mat.

Lyxig skaldjursgryta
Lyxig skaldjursgryta
Lyxig skaldjursgryta
Foto: Joel Wåreus

Skaldjursgryta

  • 2vitlöksklyftor- fint hackade
  • 2 dlfiskbuljong
  • 400 gpasserade tomater
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 knippasparris
  • 200 gsej- eller torsk
  • 200 glax
  • 200 gräkor- skalade
  • 200 gmusslor- kokta valfria, till exempel vongole, hjärtmusslor eller blåmusslor, frysta som tinats
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning

Citronmajonnäs

  • 2 dlmajonnäs
  • 12 tskcitronsaft
  • 0,5citron- finrivet skal
  • 1vitlöksklyfta- finhackad

Till garnering

  • dill

Gör så här

  1. Skaldjursgryta: Fräs vitlöken i olivolja, häll på fiskbuljong och passerade tomater. Koka upp och koka ett par minuter.

  2. Häll i grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar. Dra kastrullen åt sidan.

  3. Koka upp lättsaltat vatten och låt det sjuda.

  4. Skär sparrisen i bitar. Lägg bitarna i vattnet och koka upp, sjud ett par minuter. Lyft upp sparrisen med en hålslev.

  5. Skär fisken i kuber. Lägg fisken i det kokande vattnet i ett par minuter. Lyft upp bitarna med hålsleven.

  6. Fördela sparris, fisk, räkor och musslor i skålar eller djupa tallrikar.

  7. Häll på tomatgräddsåsen och garnera med dill.

  8. Strö över malen svartpeppar.

  9. Citronmajonnäs: Blanda ihop alla ingredienserna till citronmajonnäsen.

  10. Servering: Servera grytan tillsammans med citronmajonnäsen. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök