Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Semla för många! Baka och bjud kollegerna på en semmelkrans till fikat på jobbet.
Smula jästen i en degbunke och tillsätt gräddmjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, vaniljsocker, socker, ägg och mjölet, lite i taget. Arbeta degen tills den släpper bunken. Låt jäsa under bakduk, cirka 30 minuter.
Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 24 bitar och rulla till runda bullar. Ställ 12 bullar i en cirkel på varje plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk, cirka 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader.
Pensla kransarna två gånger med ägg och grädda dem nedre delen i ugnen, cirka 10 minuter. Låt dem svalna på bakgaller under bakduk.
Klipp av ett trekantigt lock överst på varje bulle i kransen. Gröp ur lite av inkråmet med en gaffel. Blanda det med riven mandel, mandellikör, florsocker och grädde. Fyll hålet i kransarna med mandelfyllningen.
Vispa grädden luftigt tjock och spritsa den på fyllningen. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Recept från Mitt kök