Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig semmelkrans

Semla för många! Baka och bjud kollegerna på en semmelkrans till fikat på jobbet.

Lyxig semmelkrans
Lyxig semmelkrans
Lyxig semmelkrans
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2,5 dlgräddmjölk
  • 25 gjäst för söta degar- (½ paket )
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 2 krmsalt
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1,25 dlströsocker
  • 1ägg
  • 8 dlvetemjöl- cirka

Till pensling

  • 1ägg
  • 0,25 krmsalt

Till fyllning

  • 100 gmandel- skållad och mald
  • 2 mskmandellikör
  • 1 dlflorsocker
  • inkråm från bullarna
  • 0,5 dlgrädde

Till garnering

  • 3 dlvispgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke och tillsätt gräddmjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, vaniljsocker, socker, ägg och mjölet, lite i taget. Arbeta degen tills den släpper bunken. Låt jäsa under bakduk, cirka 30 minuter.

  2. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 24 bitar och rulla till runda bullar. Ställ 12 bullar i en cirkel på varje plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk, cirka 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader.

  3. Pensla kransarna två gånger med ägg och grädda dem nedre delen i ugnen, cirka 10 minuter. Låt dem svalna på bakgaller under bakduk.

  4. Klipp av ett trekantigt lock överst på varje bulle i kransen. Gröp ur lite av inkråmet med en gaffel. Blanda det med riven mandel, mandellikör, florsocker och grädde. Fyll hålet i kransarna med mandelfyllningen.

  5. Vispa grädden luftigt tjock och spritsa den på fyllningen. Lägg på locken och sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök