Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saffranskaka med cream cheese. Underbart god mjuk kaka med krämig frosting och smak av saffran.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.
Koka upp vattnet och blanda i saffranet. Låt dra ca 15 minuter.
Mät upp smör och socker i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Mixa i ett ägg i taget. Häll i saffransvattnet och mixa ihop.
Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och kör till en kaksmet. Häll och bred ut kaksmeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt kakan kallna. Lägg kakan på ett fat och sikta över 1 msk av florsockret.
Vispa ihop cream cheese och resten av florsockret i en bunke. Vispa i grädden i 2-3 omgångar. Bred krämen på kakan. Toppa med bären precis inför serveringen.
Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök