Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En från grunden gjord räksoppa av rostade skal och mycket smak av rotfrukter, dill- och fänkålsfrön.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala räkorna och lägg räkstjärtarna i en skål och förvara i kylen till serveringen. Lägg skalen i en långpanna med bakplåtspapper.
Rosta skalen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
i en gryta med olja i 5 minuter. Tillsätt de rostade räkskalen och häll över vitt vin och kokande vatten, så det täcker. Rör om och krydda med dillfrö, fänkålsfrö och tomatpuré. Koka under lock i cirka 30 minuter.
Sila buljongen i en skål. Diska grytan och häll tillbaka buljongen. Koka upp räkbuljongen och låt den reducera (koka ihop) till hälften.
Tillsätt grädde och mjölk och koka i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Lägg räkorna i djupa tallrikar och ös över den heta soppan. Garnera med krondill eller timjan. Servera med sprödvärmd baguette.
Recept från Mitt kök