Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smält margarin eller smör i en kastrull. Blanda havregryn, vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke.
Häll matfettet över de torra ingredienserna och rör om.
Bred ut hälften av smuldegen i en smord pajform. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg dem i en skål. Tillsätt socker, potatismjöl och ingefära och blanda runt. Bred ut rabarbern över smuldegen.
Vispa vaniljsåsen och bred den ovanpå rabarbern. Toppa med resten av smuldegen.
Grädda pajen i 175 grader i cirka 35 minuter.
Servera smulpajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass.
Recept från Mitt kök