Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig rabarbersmulpaj med ingefärssmak

Lyxig rabarbersmulpaj med ingefärssmak
Lyxig rabarbersmulpaj med ingefärssmak
Lyxig rabarbersmulpaj med ingefärssmak
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 250 gmargarin- eller smör
  • 2,5 dlhavregryn
  • 4 dlvetemjöl
  • 2 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt

Fyllning

  • 400 grabarber
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1 tskingefära- mald
  • 0,5 pktvaniljsås- (finns i kyldisken av till exempel märket Kelda eller Milda)

Servering

  • vaniljsås- vispad grädde eller glass

Gör så här

  1. Smält margarin eller smör i en kastrull. Blanda havregryn, vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke.

  2. Häll matfettet över de torra ingredienserna och rör om.

  3. Bred ut hälften av smuldegen i en smord pajform. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg dem i en skål. Tillsätt socker, potatismjöl och ingefära och blanda runt. Bred ut rabarbern över smuldegen.

  4. Vispa vaniljsåsen och bred den ovanpå rabarbern. Toppa med resten av smuldegen.

  5. Grädda pajen i 175 grader i cirka 35 minuter.

  6. Servera smulpajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök