Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kladdkaka med fudge. Chokladfudgekakan serveras här med ett choklabräck, chokladglass och björnbär men det är även god att servera med en klick lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör sist i smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna.
Fudge: Koka ihop grädde, socker, sirap och choklad under omrörning tills smeten tjocknat och blivit blank. Ta kastrullen åt sidan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Bräck: Hacka chokladen och smält hälften i mikron eller över vattenbad. Tillsätt resterande choklad och rör tills alla choklad smält. Blanda i kakaobönskross. Bred ut chokladen på plastfolie och låt stelna.
Skär kakan i bitar och lägg på assietter. Bry bräcket i bitar och servera kakan med bräck, chokladglass och björnbär.