Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig jordgubbsylt med vanilj och ingefära


Denna ljuvliga jordgubbsylt passar fint att fylla rulltårtan med eller servera till våfflor med en klick grädde.

Lyxig jordgubbsylt med vanilj och ingefära

Lyxig jordgubbsylt med vanilj och ingefära

Lyxig jordgubbsylt med vanilj och ingefära

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar
  • 250 gsyltsocker
  • 0,5vaniljstång
  • 2 tskingefära- färsk, riven

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och dela jord- gubbarna. Lägg dem tillsammans med socker och den urtagna vaniljstången (både frön och skal) i en kastrull.

  2. Låt koka upp och låt koka 2-3 minuter. Skumma sylten under kokningen.

  3. Ta av kastrullen från värmen och rör ner ingefäran. Låt stå och svalna i kastrullen i cirka 10 minuter, häll upp på rena burkar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök