Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxig hamburgare på högrevsfärs serverad med ädelostkräm, friterad surkål, fikon och syltad lök. Här jobbar vi med både smak och textur där den friterade surkålen och syltade löken bidrar med krisp samt sötma, syra och umami.
Friterad surkål: Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur surkålen. Låt den torka på hushållspapper i 2–3 tim. Blanda surkål och mjöl i en plastpåse och skaka om. Hetta upp oljan till ca 170°. Fritera kålen i omgångar tills den blir krispig och börjar blir gyllene. Var försiktig så att den inte bränns. Låt rinna av på hushållspapper.
Syltad rödlök: Skala löken och skär den i skivor. Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Häll lagen över löken och låt stå i 2–3 tim. Rör om då och då.
Ädelostkräm: Mosa osten och blanda den med majonnäs.
Dela färsen i 4 bitar. Forma dem till biffar, utan att bearbeta färsen för mycket. Krydda biffarna med salt och peppar. Stek hamburgarna på båda sidorna tills de är medium genomstekta.
Skär fikonen i skivor. Lägg sallad på underdelen av bröden. Lägg på burgare, ädelostkräm, fikon, syltad lök och friterad surkål. Lägg på brödlocken och servera.