Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig fruktsallad i konjakslag med mycket smak

Här är en riktigt smakrik bär- och fruktsallad med ljuvliga smaker av vanilj, konjak och citron. En helt perfekt avslutning på en middag. 

Lyxig fruktsallad i konjakslag med mycket smak
Lyxig fruktsallad i konjakslag med mycket smak
Lyxig fruktsallad i konjakslag med mycket smak
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4fikon
  • 500 gvindruvor- röda, kärnfria
  • 1granatäpple
  • 200 gbjörnbär- frysta, eller ­blandade björnbär och hallon

Konjakslag

  • 1citron
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 0,5vaniljstång
  • 3 mskkonjak

Tillbehör

  • 2 dlcrème fraiche

Gör så här

  1. Lag: Skala av det yttersta skalet på citronen med en potatiskalare. Pressa saften ur citronen. Blanda alla ingredienser till lagen utom citronskalet i en kastrull. Koka ca 5 min. Blanda ner citronskal och låt kallna.

  2. Skölj fikon och vindruvor. Dela granatäpplet och bryt isär och plocka ut kärnorna. Halvera fikonen, blanda med druvor, granat­äppelkärnor och lätt tinade bär.

  3. Häll över lagen. Blanda försiktigt strax före servering. Servera med vispad crème fraiche och spröda flarn.

Vad tyckte du om receptet?