Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig clementinmarmelad

Lyxig clementinmarmelad passar till en extra lyxig frukost, till ost och kex eller till nybakade scones med en skiva cheddar- eller gruyèreost. Håller ca 3 månader i kyl.

Lyxig clementinmarmeladLyxig clementinmarmeladLyxig clementinmarmelad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gclementiner
  • 0,5vaniljstång
  • 3,5 dlvatten
  • 4,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Halvera clementinerna och peta ut kärnorna. Skär frukten i tunna skivor och sedan i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vanilj­stången. Häll på vattnet.

  2. Koka upp och sjud utan lock ca 25 min. Tillsätt sockret och koka ­ytterligare ca 15 min. Rör om då och då.

  3. Häll marmeladen i väl rengjorda, ­varma burkar. Sätt på locken och låt marmeladen kallna. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.