Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyll formen med kaksmeten till ca 3/4, kakan reser sig under gräddningen till kanten. Blev det smet över? Häll den i 2-3 muffinsformar och grädda dem samtidigt med kakan. Muffinsen är klara efter ca 20 min.
Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Rör smör och socker poröst, gärna i en köksmaskin. Tillsätt vaniljsocker och citronskal. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i citronsaften. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och blanda till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim tills den är genomgräddad, känn med provsticka. Stjälp upp kakan på ett fat. Låt kallna.
Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft. Tillsätt lite vatten om glasyren är för hård. Ringla glasyren över kakan. Låt stelna i ca 30 min.
Sikta florsocker över kakan. Garnera med citronskal och örtblad.