Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En snabblagad och gräddig gryta som är vansinnigt god tillsammans med lite kraftigt spanskt eller italienskt rödvin.
Blötlägg svampen i rikligt med vatten i 30 minuter. Verkar svampen vara sandig så skölj gärna av den några gånger. Låt svampen rinna av innan den används.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär entrecoten i bitar och stek på hög värme med lite olja så köttet får färg. Salta och peppra och lyft ur köttet.
Lägg svampen i pannan, häll på grädde och soja. Låt sjuda cirka 10 minuter. Häll i vinet och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ihop några minuter.
Strimla sockerärtorna tunt på längden och rör ner i såsen tillsammans med köttet precis före servering. Toppa med eventuellt med lite tryffel och njut med gott råris.
Recept från Mitt kök