Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig biffgryta med svamp och tryffel

En snabblagad och gräddig gryta som är vansinnigt god tillsammans med lite kraftigt spanskt eller italienskt rödvin.

Lyxig biffgryta med svamp och tryffelLyxig biffgryta med svamp och tryffelLyxig biffgryta med svamp och tryffel
Annika Broman

Ingredienser

  • 500 gentrecôte- i bit
  • 1 dlkarljohansvamp- torkad
  • 3 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlmatlagningsvin- vitt
  • olja- eller smör,att steka i
  • 1 mskjapansk soja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 pktsockerärter
  • 23 tsktryffel- gotländsk inlagd i whisky (valfritt)

Till servering

  • råris- kokt

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i rikligt med vatten i 30 minuter. Verkar svampen vara sandig så skölj gärna av den några gånger. Låt svampen rinna av innan den används.

  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

  3. Skär entrecoten i bitar och stek på hög värme med lite olja så köttet får färg. Salta och peppra och lyft ur köttet.

  4. Lägg svampen i pannan, häll på grädde och soja. Låt sjuda cirka 10 minuter. Häll i vinet och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ihop några minuter.

  5. Strimla sockerärtorna tunt på längden och rör ner i såsen tillsammans med köttet precis före servering. Toppa med eventuellt med lite tryffel och njut med gott råris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök