Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig äppelkaka med vit choklad

Recept på en lyxig äppelkaka med vit choklad. Klyfta ner syrliga äpplen i en lite kladdig kaka med vit choklad och kardemumma. Baka gärna kakan en dag i förväg, den blir bara godare om den får stå till sig.

Lyxig äppelkaka med vit choklad
Lyxig äppelkaka med vit choklad
Lyxig äppelkaka med vit choklad

Äppelkaka med vit choklad

  • 200 gvit choklad
  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlrörsocker
  • 4ägg
  • 1 dlmjölk
  • 1,5 dlhavregryn
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 tskkardemumma- stött
  • 1,5 tskbakpulver
  • 2äpplen- gärna syrliga

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • grädde- vispad, blandad med turkist yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn.

  2. Vispa smör och socker mjukt och smidigt. Dela äggen och vispa ner äggulorna, en i taget, i smöret. Tillsätt mjölk, choklad, havregryn och salt. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör till en jämn smet.

  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner vitorna i smeten. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.

  4. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Fördela äppelklyftorna på smeten och tryck ner dem försiktigt.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 min, tills den känns fast längs kanterna. Låt kakan svalna i formen innan den läggs på ett fat. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde blandad med turkisk yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?