Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stora, lyxiga chokladbollar som doppas i choklad och har en gömma av hallontryffel.
Hallontryffel: Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Tina hallonen och passera dem genom en sil. Värm hallonpuré och honung i en kastrull. Häll blandningen över den hackade chokladen. Mixa blandningen med mixerstav tills chokladen har smält. Tillsätt smöret i bitar och mixa till en jämn smet. Låt tryffelsmeten stelna i kylskåp i minst 4 tim.
Chokladbollssmet: Smält chokladen och mixa sedan ihop alla ingredienser. Låt smeten stå i kylskåp i 1 timme.
Ta ut hallontryffeln och forma ca 10 runda kulor av den. Låt dem ligga i frysen i 30 min.
Ta en sked chokladbollssmet och lägg den i handflatan. Platta till smeten. Lägg en hallontryffel i mitten av smeten och täck den med chokladbollsmet. Upprepa med resten av smeten. Lägg bollarna på en skärbräda med bakplåtspapper och låt dem ligga i frysen i 30 min.
Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt den svalna en stund. Ta ut chokladbollarna ur frysen och rulla en i taget i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper och strö över frystorkade hallon och/eller riven kokos. Förvara bollarna kallt.