Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxchokladboll med hallontryffel

Stora, lyxiga chokladbollar som doppas i choklad och har en gömma av hallontryffel.

Lyxchokladboll med hallontryffel
Lyxchokladboll med hallontryffel
Lyxchokladboll med hallontryffel
Foto: Åsa Swanberg

Hallontryffel

  • 100 gvit choklad
  • 50 ghallon- frysta
  • 1 tskhonung
  • 20 gsmör- osaltat och rumsvarmt

Chokladbollssmet

  • 50 gmörk choklad
  • 2 tskfrystorkat kaffepulver
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskkakao
  • 3 dlhavregryn

Topping

  • 150 gmörk choklad- hackad
  • frystorkade hallon- eller riven kokos

Gör så här

  1. Hallontryffel: Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Tina hallonen och passera dem genom en sil. Värm hallonpuré och honung i en kastrull. Häll blandningen över den hackade chokladen. Mixa blandningen med mixerstav tills chokladen har smält. Tillsätt smöret i bitar och mixa till en jämn smet. Låt tryffelsmeten stelna i kylskåp i minst 4 tim.

  2. Chokladbollssmet: Smält chokladen och mixa sedan ihop alla ingredienser. Låt smeten stå i kylskåp i 1 timme.

  3. Ta ut hallontryffeln och forma ca 10 runda kulor av den. Låt dem ligga i frysen i 30 min.

  4. Ta en sked chokladbollssmet och lägg den i handflatan. Platta till smeten. Lägg en hallontryffel i mitten av smeten och täck den med chokladbollsmet. Upprepa med resten av smeten. Lägg bollarna på en skärbräda med bakplåtspapper och låt dem ligga i frysen i 30 min.

  5. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt den svalna en stund. Ta ut chokladbollarna ur frysen och rulla en i taget i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper och strö över frystorkade hallon och/eller riven kokos. Förvara bollarna kallt.

Vad tyckte du om receptet?