Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lutfisksufflépudding

Gudagod lutfiskrätt som är en blandning mellan sufflé och pudding, fluffig och len! Namnet tar också bort den värsta suffléstressen! Den kan göras i såväl små formar som en stor på cirka 1 1/2 liter.

Lutfisksufflépudding
Lutfisksufflépudding
Lutfisksufflépudding
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dllutfisk- kokt, 350 g
  • 2,5 dlstandardmjölk
  • 4 stäggulor
  • 3 mskvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • kryddpeppar- en nypa malen
  • vitpeppar- nymalen
  • 4 stäggvitor
  • smör- lite vetemjöl att smöra och mjöla form

Till servering

  • smör- smält
  • 1 dlärtor- frysta
  • 1 dllingon- frysta,+ 1-2 msk strösocker
  • 1 pktbacon- tärnat,140 g

Gör så här

  1. Lägg mjöl, äggulor, salt och mjölken i en kastrull. (OBS! Ej aluminium). Rör sedan ihop ingredienserna till en slät smet innan kastrullen sätts på spisen. Det är viktigt att mjölet är ordentligt utrört.

  2. Koka upp under omrörning och rör hela tiden kraftigt tills smeten tjocknat.

  3. Ta kastrullen från värmen och fortsätt att röra tills smeten svalnat något. Blanda ned den kokta lutfisken. Smaka av med malen kryddpeppar och nymalen vitpeppar.

  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i den ljumma sufflémassan.

  5. Häll massan i den smorda och mjölade formen eller formarna om de är små och flera. Grädda på 200 grader i cirka 35 min (små formar i cirka 20 min). Täck med smörpapper om de får för mycket färg.

  6. Smält smöret, koka ärtorna enligt anvisning på paketet, värm lingonen med sockret och stek bacontärningarna.

  7. Häll på smöret och garnera med bacon, lingon och ärter. Servera genast!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök