Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lutfisk med kryddpepparsås, brynt smör och baconströssel. Vattna ur lutfisken ca 10 timmar för att den ska bli fast och fin.
Lägg lutfisken i kallt vatten över natten eller ca 10 timmar.
Sätt ugnen på 200°. Lägg baconet på en plåt med bakplåtspapper. Stek baconet knaprigt mitt i ugnen och låt rinna av på hushållspapper. Finhacka och blanda med klippt gräslök.
Lägg lutfisken i en ugnssäker form, strö över salt och täck med folie. Ugnsbaka fisken 40 min.
Sås: Koka grädde, vatten och buljongtärning i en kastrull ca 5 min. Tillsätt kryddpeppar samt majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt koka upp. Tillsätt citronsaften och salta.
Servera fisken med sås, bacon, kokt potatis, ärter och brynt smör. Garnera med ärtskott.
Läs också: