Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lussebulls-brödpudding görs av lussebullar som blivit över. Tillsätt russin och mandel om du har kvar, det går bra med hasselnötter annars. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Vispa upp socker och äggen lätt i en stor skål. Tillsätt mjölk, grädde och vaniljpulver. Finriv mandelmassan och blanda i.
Halvera lussebullarna på mitten och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form. Grovhacka mandeln. Strö mandel och russin i formen. Häll över äggstanningen och låt stå och dra 30 min.
Sätt ugnen på 175° varmluft. Grädda puddingen mitt i ugnen 30–40 min.