Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lussebullar - med tre olika fyllningar

En klassisk lussebulle hör adventstider till. Riktigt maffig saffransbullar med kesella som vi varierar med saftigt goda fyllningar. 

Lussebullar - med tre olika fyllningarLussebullar - med tre olika fyllningarLussebullar - med tre olika fyllningar
Foto: Henrik Frithiof

Lussebullar

  • 4,5 dlmjölk- (3 %)
  • 50 gjäst
  • 4 dlströsocker
  • 19 dlvetemjöl- 1140 g
  • 1 burkkesella- (250 g, 10 %)
  • 1ägg
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 tsksalt
  • 1 gsaffran- (2 påsar)

Gör så här

  1. Värm 2 1/2 dl mjölk till fingervarmt, 37°. Lös upp jästen i mjölken.

  2. Tillsätt 1 1/2 dl socker och 6 dl mjöl och arbeta till en smidig deg, ca 5 min i matberedaren eller hushållsassistenten eller 10 min för hand. Täck degen med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 min.

  3. Tillsätt 2 dl rumsvarm mjölk, 2 1/2 dl socker, 13 dl mjöl (spara lite till utbakningen), kesella, ägg, smör, salt och saffran till den förjästa degen. Arbeta degen ca 10 min i maskin eller 15 min för hand.

  4. Täck degen med bakduk och låt jäsa ytterligare ca 30 min. Baka ut degen enligt respektive recept nedan.

Vad tyckte du om receptet?

Här väljer du vilken fyllning!

Foto: Henrik Frithiof

Så gör du godaste lussebullarna – 7 knep

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=1014&player=sp&part_id=171974&addons=111&time=0&disable_sharing=false