Här väljer du vilken fyllning!






Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk lussebulle hör adventstider till. Riktigt maffig saffransbullar med kesella som vi varierar med saftigt goda fyllningar.
Värm 2 1/2 dl mjölk till fingervarmt, 37°. Lös upp jästen i mjölken.
Tillsätt 1 1/2 dl socker och 6 dl mjöl och arbeta till en smidig deg, ca 5 min i matberedaren eller hushållsassistenten eller 10 min för hand. Täck degen med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 min.
Tillsätt 2 dl rumsvarm mjölk, 2 1/2 dl socker, 13 dl mjöl (spara lite till utbakningen), kesella, ägg, smör, salt och saffran till den förjästa degen. Arbeta degen ca 10 min i maskin eller 15 min för hand.
Täck degen med bakduk och låt jäsa ytterligare ca 30 min. Baka ut degen enligt respektive recept nedan.