Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härliga, saftiga bullar hör julen till. Om man vill kan man göra runda lussekatter i stället för vanliga traditionella, pensla med ägg, lägg på russin och strö på pärlsocker.
Smula ner jästen i en bunke eller i en degblandare.
Häll mjölken över jästen. Tillsätt smör, kvarg, saffran, socker och salt. Arbeta in lite vetemjöl i taget och arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt med plastfilm eller under en bakduk i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vänd upp degen på en lätt mjölad bänk. Dela degen i 36 bitar och forma till runda bullar. Rulla ut till längder och forma till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i cirka 30 minuter under bakdukar.
Pensla med uppvispat ägg, lägg i ett par russin i varje. Grädda lussebullarna mitt i ugnen i 5–8 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Recept från Mitt kök