Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lufttorkad skinka med rom

Varma mackor på italienskt och svenskt vis. Sältan i stenbitsromen blir perfekt tillsammans med salt skinka.

Lufttorkad skinka med rom
Lufttorkad skinka med rom
Lufttorkad skinka med rom
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 dltomatpuré
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskvatten
  • 0,5 tskströsocker
  • salt
  • peppar
  • 4brödskivor
  • 125 gmozzarella
  • 4 storaskinka- eller 8 mindre skivor lufttorkad eller kallrökt
  • 25 grucola
  • 4 mskstenbitsrom
  • 1 litenrödlök

Gör så här

  1. Blanda tomatpuré, olivolja, vatten, socker, salt och peppar i en liten skål. Bred tomatröran ovanpå brödskivorna.

  2. Riv mozzarellan grovt på ett rivjärn och strö den ovanpå mackorna. Gratinera i ugn, 250 grader, i 5-10 minuter.

  3. Lägg skinka, rucola och en klick stenbitsrom ovanpå de varma mackorna. Skär rödlöken i halvmånar och strö dem ovanpå.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök