Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lufttorkad skinka med melon och mozzarella

Recept på lufttorkad skinka med melon. En somrig förrättsklassiker som här serveras med ett tillägg av mild och krämig mozzarellaost.

Lufttorkad skinka med melon och mozzarellaLufttorkad skinka med melon och mozzarellaLufttorkad skinka med melon och mozzarella
Lufttorkad skinka med melon Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1cantaloupemelon- (ca 400 g)
  • 1rödlök
  • 150 gsockerärter
  • 80 glufttorkad skinka- i tunna skivor
  • 100 gmozzarellaost
  • 4myntablad
  • 4 mskolivolja
  • 2 krmflingsalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur melonen. Skär bort skalet och skär melonen i tunna klyftor.

  2. Skala löken och hyvla den tunt på mandolin eller skär den i tunna skivor. Lägg löken i kallt vatten i ca 5 min. Finstrimla sockerärterna.

  3. Lägg melon, lök, sockerärter och skinka på ett fat eller assietter. Riv mozzarellaosten i mindre bitar och lägg den på melonen och skinkan. Strimla och strö över mynta. Ringla över olja och krydda med flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?