Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I Italien serveras tonnatosås (tonfisksås) till kalvkött, vitello tonnato. En billigare variant är utskuren, tunt skivad kotlettrad, s k lövskuren kotlett. Köttet blir mört när det grillas hastigt.
Tonnatosås: Häll av oljan från tonfisken. Blanda tonfisk, gräddfil, vitlök, apelsin- och citronsaft, salt och peppar i en matberedare och kör till en sås.
Pensla köttet med olivolja och krydda med salt, peppar och rosmarin. Grilla eller stek det i het panna ca 1 min på varje sida.
Servera köttet direkt med tonfisksåsen, kokt potatis och rucolasallad. Garnera med strimlat citron- och apelsinskal och kapris.