Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lövkotletter med tonnatosås

I Italien serveras tonnatosås (tonfisksås) till kalvkött, vitello tonnato. En billigare variant är utskuren, tunt skivad kotlettrad, s k lövskuren kotlett. Köttet blir mört när det grillas hastigt.

Lövkotletter med tonnatosås
Lövkotletter med tonnatosås
Lövkotletter med tonnatosås

Ingredienser

  • 400 glövkotletter
  • 2 tskolivolja
  • 1 tskrosmarin- eller salvia
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 tskrosmarin- eller salvia, färsk

Tonnatosås

  • 185 gtonfisk- i olja
  • 2 dlgräddfil
  • 1vitlök- klyfta, pressad
  • 1 mskapelsinsaft- pressad
  • 0,5 mskcitronsaft- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar

Servering

  • färskpotatis
  • rucolasallad

Garnering

  • citronskal- och apelsinskal, strimlat

Gör så här

  1. Tonnatosås: Häll av oljan från tonfisken. Blanda tonfisk, gräddfil, vitlök, apelsin- och citronsaft, salt och peppar i en matberedare och kör till en sås.

  2. Pensla köttet med olivolja och krydda med salt, peppar och rosmarin. Grilla eller stek det i het panna ca 1 min på varje sida.

  3. Servera köttet direkt med tonfisksåsen, kokt potatis och rucolasallad. Garnera med strimlat citron- och apelsinskal och kapris.

Vad tyckte du om receptet?