Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 27g
Kolhydrater: 50g
Laxbiffarna blir extra saftiga med potatis i smeten.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i laxen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min.
Mosa potatisen. Hacka dillen. Blanda potatis, dill, ströbröd, äggulor, citronskal, salt och peppar. Ta upp laxen och mosa ner den i potatisblandningen.
Forma färsen till biffar. Stek dem i smör och olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
Sås: Hacka dillen, spara lite dill till garnering. Blanda crème fraichen med dill, skalad pressad vitlök och citronsaft. Krydda med socker, salt och peppar.
Servera laxbiffarna med sås, kokt potatis och tomater. Garnera med den sparade dillen.