Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lovely laxbiffar

Laxbiffarna blir extra saftiga med potatis i smeten.

Lovely laxbiffar
Lovely laxbiffar
Lovely laxbiffar
Foto: Inger Grimsgård

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 2potatisar- kokta, kalla
  • 1 krukadill
  • 1 dlströbröd
  • 2äggulor
  • 1citron- rivet skal
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 1 mskrapsolja

Sås

  • 1 knippadill
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt
  • 250 gtomatsallad

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i laxen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min.

  2. Mosa potatisen. Hacka dillen. Blanda potatis, dill, ströbröd, äggulor, citronskal, salt och peppar. Ta upp laxen och mosa ner den i potatisblandningen.

  3. Forma färsen till biffar. Stek dem i smör och olja i en stekpanna  ca 3 min på varje sida.

  4. Sås: Hacka dillen, spara lite dill till garnering. Blanda crème fraichen med dill, skalad pressad vitlök och citronsaft. Krydda med socker, salt och peppar.

  5. Servera laxbiffarna med sås, kokt potatis och tomater. Garnera med den sparade dillen.

Vad tyckte du om receptet?