Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lövbiffstoast med äppelströssel

Recept på lövbiffstoast med äppelströssel. En enkel, matig toast som får frisk smak av äpple och pepprigt riv från pepparroten. Ta fram lövbiffen i tid så att den inte är kylskåpskall när den tillagas.

Lövbiffstoast med äppelströssel
Lövbiffstoast med äppelströssel
Lövbiffstoast med äppelströssel
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 skivordanskt rågbröd- (eller annat grovt osötat bröd)
  • 4äggulor
  • 2saltgurkor- inlagda
  • 1rött äpple
  • 1pepparrot- 5 cm färsk (2 msk riven)
  • 2 mskgräslök- finskuren
  • 8 skivorlövbiff- (à 75 g)
  • 1,5 mskrapsolja- till stekning
  • 0,75 tsksalt

Gör så här

  1. Rosta brödet. Knäck äggen och lägg gulorna i skalhalvor. Skär gurkorna i båtar.

  2. Kärna ur äpplet och skär det i små bitar. Skala och riv pepparroten. Blanda äpple, pepparrot och gräslök.

  3. Pensla köttet med olja på båda sidor. Stek ca 1 minut på varje sida i het grill- eller stekpanna. Salta.

  4. Lägg köttet på brödskivorna. Strö över äppel-och pepparrotsströssel och toppa med äggulor och gurka. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Flera recept på goda rätter med lövbiff: