Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lövbiffburgare med gorgonzola

Lättlagade burgaren på lövbiff och gorgonzola. Allra godast varm eller ljummen – hugg in genast!

Lövbiffburgare med gorgonzolaLövbiffburgare med gorgonzolaLövbiffburgare med gorgonzola
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2ciabattabröd
  • 12 mskolivolja
  • 4lövbiff- (ca 500 g) skivor
  • 3 krmtriple peppar- eller svartpeppar
  • 4 krmflingsalt
  • 1 litenrödlök- eller gul lök, finstrimlad
  • 150 ggorgonzola
  • 4 msktomatchutney- eller annan chutney
  • 80 gsallad

Gör så här

  1. Dela bröden på mitten och varje halva på längden. Stek dem gyllenbruna i olja.

  2. Lägg ut lövbiffarna en eller två i taget och strö på peppar och salt. Stek dem på hög värme ca 1/2 minut på ena sidan. Vänd dem och stek andra sidan. Lägg samtidigt på en bit gorgonzola (ca 30 g) ovanpå köttet. Stek ca 1/2 minut och vik ihop lövbiffen.

  3. Lägg biffen på den undre brödhalvan. Lägg på strimlad lök, chutney och sallad. Toppa med den övre halvan. Maten är klar!

Vad tyckte du om receptet?