Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lövbiff med pepparrot och purjopotatis

Recept på lövbiff med pepparrot och purjopotatis. Riv pepparroten direkt över rätten så den inte tappar i sting och smak. Servera på varma tallrikar.

Lövbiff med pepparrot och purjopotatis
Lövbiff med pepparrot och purjopotatis
Lövbiff med pepparrot och purjopotatis
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 gpotatis
  • 1purjolök
  • 2lövbiffar- av innanlår (á 150 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 2äggulor
  • bitpepparrot- (ca 5 cm)

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

  2. Skär purjolöken i bitar. Låt den koka med potatisen sista minuten. Häll av vattnet och stöt sönder potatisen med en gaffel.

  3. Salta och peppra lövbiffarna på båda sidor. Stek dem i smör i het panna ca 1 minut per sida.

  4. Lägg dem på varma tallrikar, lägg en äggula på varje och riv sist över pepparrot. Servera med purjolökspotatisen.

    Foto: Ulrika Pousette

    Lövbiff-med-pepparrot-och-purjopotatis

Vad tyckte du om receptet?