Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lövbiff med krämig svamp och färskpotatisstomp

Recept på lövbiff med krämig svamp och stomp av färskpotatis. Har du haft turen att hitta de första sommarkantarellerna kan de gärna få ersätta köpechampinjonerna.

Lövbiff med krämig svamp och färskpotatisstomp
Lövbiff med krämig svamp och färskpotatisstomp
Lövbiff med krämig svamp och färskpotatisstomp
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 glövbiff
  • 1 kgfärskpotatis
  • 250 gchampinjoner
  • 1rödlök
  • 150 gfärskost- med vitlök och örter (24 % fett)
  • 1 knippabladpersilja
  • smör- salt, nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 100blandad sallad

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i ­saltat vatten.

  2. Ansa och skär champinjonerna i fjärde­delar. Skala och finhacka löken. Stek svampen i 1 msk smör tills den börjar få färg och det mesta av vätska kokat bort. Tillsätt löken och stek

    under omrörning i ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Klicka på osten och rör tills den har smält.

  3. Strimla persiljan. Häll av vattnet från potatisen men spara ca 2 dl. Stompa potatisen med en potatisstöt till­sammans med 2 msk smör. Späd med ­vattnet till lagom konsistens. Blanda i persilja och krydda med 1 tsk salt.

  4. Stek köttet i 1 msk smör i ca 1 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Servera köttet med svampröra, stompad potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: