Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här lövbiffspaketen med svamp, örter och parmesanost kan du förbereda och sedan eftersteka i ugnen vid servering.
Ansa och hacka svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Stek svamp, lök och vitlök i smör på svag värme, 10 minuter. Blanda ner basilika och rucola.
Ta från värmen och låt svalna. Blanda i ost och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Fördela svampröran på köttet. Vik långsidorna över fyllningen. Rulla ihop från ena kortsidan till ett paket. Fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna, några i taget, i smör i en stekpanna. Lägg över på ugnsfast fat.
Efterstek i ugnen cirka 20 minuter. Servera med tomatsås och spenat.
Tomatsås
Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt vitlök och smulad peperoncino och fortsätt fräsa ett par minuter. Blanda i tomaterna. Koka såsen på svag värme under lock 30-45 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt.
Smörslungad spenat
Rosta nötterna i en torr och het panna. Skölj spenaten och låt rinna av. Fräs hastigt i smör, så den precis sjunker ihop. Salta och peppra. Strö över nötterna.
Recept från Mitt kök