Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lövbiff i skördetid

I denna rätt spelar grönsaker, frukter och rotfrukter huvudrollen. Lövbiffen är närmast statist, men en viktig sådan. Med en kort vända i stekpanna håller den sig saftig och god. Fulländas med en klick pepparrots-crème fraîche.

Lövbiff i skördetid
Lövbiff i skördetid
Lövbiff i skördetid
Wolfgang Kleinschmidt

Ugnsrostad potatis och rotfrukter

  • 4potatisar
  • 2palsternackor
  • 2morötter
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 2 krmsalt

Lövbiff, rödbetor, äpplen och lök

  • 2rödbetor- kokta
  • 2äpplen
  • 1gul lök
  • 2 mskolivolja- raps eller
  • 4lövbiff
  • 2 krmsalt
  • svartpeppar- malen

Pepparrots-crème fraîche

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär potatisarna och palsternackan i klyftor och lägg på en plåt. Droppa över oljan.

  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

  4. Vänd rotfrukterna en gång under tiden.

  5. Ta ut ur ugnen. Vänd runt persiljan och strö över salt.

  6. Skär rödbetorna och äpplena i klyftor, skiva löken tunt.

  7. Stek allt lätt i hälften av oljan.

  8. Stek lövbiffen i resten av olja, 1-2 minuter per sida. Salta och peppar.

  9. Blanda alla ingredienser till såsen och servera till den övriga maten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök