Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Louisiana shrimp creole

Den här rätten innehåller lök, grön paprika och selleri – en vanlig bas i kreol- och cajunrätter. Servera gärna aioli och ett gott bröd till.

Louisiana shrimp creole
Louisiana shrimp creole
Louisiana shrimp creole
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1grön paprika
  • 2 stjälkarselleri
  • 23vitlöksklyftor
  • smör- till stekning
  • 400 gtomatsås
  • 300 gcocktailtomater- på burk
  • tabasco- några droppar
  • 23 krmcajennepeppar
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • salt
  • 600 gräkor med skal

Tillbehör

  • 2lime
  • selleriblad

Gör så här

  1. Skala och hacka löken grovt. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skiva sellerin tunt. Hacka vitlöken fint.

  2. Fräs löken i smör i en stekpanna eller en gryta. Lägg i paprikan, sellerin och vitlöken. Häll på tomatsåsen och cocktailtomaterna. Koka upp och tillsätt, tabasco och kajennpeppar.

  3. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och red av tomatsåsen så att den blir mer tjockflytande och krämig. Smaka av med salt.

  4. Skala räkorna och lägg i, spar några till garnering.

  5. Servering: Garnera med hela räkor och servera med lime och selleriblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök