Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lottas köttfärs i ugn

Lottas köttfärs i ugn är enkel att att göra, och innehåller ingredienser som de flesta alltid har hemma.

Lottas köttfärs i ugn
Lottas köttfärs i ugn
Lottas köttfärs i ugn
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 600 gnötfärs
  • 1gul lök- finhackad
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 msktomatpuré
  • 1 mskkalvfond- konc
  • 2 dlvatten
  • 1 kgpotatis- fast
  • 150 ggratängost

Tillbehör

  • bröd
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.

  2. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor.

  3. Varva potatis och färsröra i en smord ugnssäker form.

  4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.

  5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.

Vad tyckte du om receptet?